неділю, 1 червня 2014 р.

День Європи

День Європи -це свято,яке з кожним роком стає все більш цікавим для українців,які прагнуть бачити себе в Європейській демократичній країні. В цей день ми шануємо наші спільні цінності,спільну історію ,та,що найголовніше-наше спільне майбутнє,
Це свято в черговий раз нагадуеє нам ,що Європа починається не за кордоном України,вона починається в серці кожного українця.
18-19 травня до Черкаської центрадьної бібліотеки для дітей завітали всі,хто хотів більше дізнатися про Євросоюз та країни (члени німецької громади"Відерштраль",учні сш.№4;8кл. №5;6кл.) Програма була цікавою та насиченою.
Бібліотекарі разом з керівником центру німецької культури Панкратьєвою Ольгою Миколаївною підготували святковий уік-енд "Мандруємо Європою разом".
Присутні здійснили заочне відеотурне країнами Західної Європи,дізналися багато цікавого про Європейський союз,його історіюкультуру,звичаї,національну кухню,відомих людей,помилувалися краєвидами Вени, Парижа, Венеції.Бібліотека запропонувала усіх бажаючих здійснити інтернет-круїз по країнам Європи.
Діти шкіл міста(сш№4;8кл. сш№5;6кл.) стали активними учасниками інтелектуального матчу "Наш європейській спільний дім."Переможцями стали Харченко Яна(5шк. 6кл.),Голубятников Стас(4шк.8кл.)
У виконанні ансамблю "Едельвейс"прзвучали німецькі пісні "Rosamunde" ,"Mit Deutsch"
Бібліотекарі запропонували усім бажаючим переглянути цікаві інтернет-ресурси на Європейську тематику.Проведені заходи були зосереджені на Європейських цінностях, до яких належить повага до людської гідності,свобода, демократія,повага до прав людини,
Завершилося це тепле та дружнє свято дегустуванням європейської випічки,щирими побажаннями натхнення та нових ідей.




Немає коментарів:

Дописати коментар