пʼятниця, 5 липня 2024 р.

#БібліоЛіто




Книги є дуже важливою складовою в житті та розвитку людини протягом всього життя. Починається все ще від дитинства, в якому нам читали книжки. Продовжується — під час здобуття середньої та вищої освіти, коли ми читаємо книжки заради того, щоб здобути знання, гарні оцінки, задля саморозвитку, розуміння побудови світу. І закінчується старістю, коли ми читаємо новини заради розуміння подій, які відбуваються у світі, книжки заради збагачення свого словникового запасу та саморозвитку.

Літні канікули – унікальна можливість більше читати та пізнавати нове!
І тому кожне літо ми, бібліотекарі, прагнемо зробити для вас, любі наші читачі, незвичайним, незабутнім, повним конкурсів, ігор, вікторин, подорожей книгами.
Протягом тижня бібліотекарі абонемента 1-4класів Черкаська центральна міська бібліотека для дітей пропонували кмітливим та активним читачам пограти у літературні вікторини "Казкові сюрпризи", "Мандрівка казками".
Ми запрошуємо вас частіше відвідувати нашу бібліотеку, читати ще більше книг, газет, журналів, адже вони – це справжній скарб. Переступайте сміливо наш поріг, беріть ці скарби у свої руки щодня. Ми, бібліотекарі, завжди раді зустрічі з вами!

#БібліоЛіто #Дозвілля_з_книгою Екологічне лото 'Знай. Люби. Бережи".

Літо – це найкраща пора, коли діти мають чудову нагоду поринути у світ літератури, познайомитися з творчістю письменників, відкрити нових героїв, пізнати світ за допомогою книги та отримати насолоду від читання. Бібліотекарі підготували для дітвори цікаві літературні ігри, вікторини, інформ-хвилинки, квести та ігри по книгах.
У читальному залі 4 червня для користувачів відбулося екологічне лото 'Знай. Люби. Бережи", яке включало: загадки, вікторини,
ребуси та різноманітні конкурси, пов'язані з рослинним та тваринним світом нашої планети. Також було запропоновано користувачам взяти участь у грі «Еко-
мемо», яка в доступній та веселій формі пояснює, як правильно сортувати
сміття.
Запрошуємо всіх охочих весело та креативно провести насичене подіями літо в бібліотеці!






#АКЦІЯ_ПОДАРУЙ_БІБЛІОТЕЦІ_КНИГУ

«Подаруй бібліотеці книгу!» – це постійна доброчинна акція, яка давно діє у нашій бібліотеці.
Вчасно прочитана книга – величезна удача, адже книга здатна змінити життя, бути кращим другом і наставником. У гарній книзі можна знайти однодумців, з книгою можна гарно провести вечір, обговорити її з друзями.


До бібліотеки завітала мама читача абонемента 1-4 класів - Керносенко Ірина, яка долучилася до акції та подарувала цікаві книжки для наших маленьких читачів.
Щиро дякуємо за подарунки та увагу до бібліотеки!
Переконані, що подаровані видання стануть важливою частиною нашого фонду та будуть корисними для читачів бібліотеки.

#Бібліотечна_акція_Найкраща_читацька_родина




“Тільки там, де читають батьки, зростає дитина, яка читає”, – сказав Януш Корчак. І це насправді так. Інтерес до читання значною мірою залежить від ставлення до книги в сім’ї.
Виховання любові до книги розпочинається саме з тієї миті, коли дитина вперше перегорне сторінки гарно ілюстрованої книги. Читаючи дитині книжку, показуючи малюнки, батьки знайомлять її з навколишнім світом саме зі сторінок книги. Не вміючи ще розмовляти, дитина “читає” – безпомилково показує малюнки із зображенням звірів, птахів, героїв казок.
Сімейні читання – це своєрідна давня традиція інтелігенції. Це форма спілкування, в якій беруть участь як мінімум троє: дитина, батьки та автор книги. Сімейне читання – це розмова батьків із дітьми про мораль, стимулом якого є спільне читання творів літератури. Це монолог дитини, в якому вона роздумує над змістом твору, прагне виявити та виразити його моральну ідею.
Цікавість маленької людини до читання залежить від ставлення до книги у родині. Сімейні читання сприяють кращій комунікації між батьками та дітьми, покращують словниковий запас дитини й вміння слухати. Згідно з проведеними дослідженнями, діти, яким батьки багато читали в дитинстві, досягають значних успіхів в навчанні та житті!

пʼятниця, 28 червня 2024 р.

#День_Конституції_України

Конституція України - головний документ! На абонементі 5-9 класів Черкаська центральна міська бібліотека для дітей проведено вікторину та бесіду з читачами "Що ти знаєш про Конституцію України?" Метою заходу було узагальнити знання дітей про Україну, Конституцію України та виховувати молоде покоління з любов'ю до рідної країни та почуттям патріотизму.





#День_Конституції_України

28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України — першу Конституцію незалежної української держави.



Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України та повинні відповідати їй.


Прийняття Конституції стало найважливішим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.
28 червня у читальному залі Черкаська центральна міська бібліотека для дітей для користувачів бібліотеки відбувся інформ-реліз «Конституція – гарант Незалежності».


Діти дізналися, що Конституція — це не просто набір правил про державу, про вибори, права та обов’язки суспільства та кожного громадянина. Це найвищий закон, який встановлює та визначає державний устрій, контролює владу, нагадує про повагу і який, наче компас, дозволяє тобі почуватися у безпеці та здійснювати усі свої мрії.


Учасники змогли проявити ерудицію під час правової вікторини, конкурсу «Мої права та обов’язки», мали змогу ознайомилися з матеріалами тематичної книжкової виставки.


Бібліотекарі закликають читачів пишатися нашою Україною, любити її, шанувати свій рід, не цуратися одне одного, жити за Основним Законом, що на віки поєднав усіх українців.

«Конституцію вивчаємо, знаємо, поважаємо»

 Конституція – оберіг нашої держави. У бібліотеках громади відбулися заходи до Дня Конституції.

Напередодні Дня Конституції України працівники абонемента 1-4 класів Черкаська центральна міська бібліотека для дітей провели бесіду з користувачами «Конституцію вивчаємо, знаємо, поважаємо» та були колективно виконані патріотичні розмальовки "Моя Україна".
У відділі книгозбірні експонується книжкова виставка «Україна в нас єдина бережи її дитина», на якій представлена література та інформаційні матеріали про історію конституційного творення в Україні.