вівторок, 31 жовтня 2023 р.

#Бібліотека_Хаб_цифровой_освіти #Глобальний_тиждень_медійної_та_інформаційної_грамотності #Global_MIL_Week

Не секрет, що технології все більше входять у наше життя, і батьки повинні переконатися, що їхні діти мають навички цифрової грамотності, необхідні для безпечного орієнтування в цьому світі.

Цифрова грамотність охоплює низку навичок, від розуміння налаштувань конфіденційності в Інтернеті до створення надійних паролів тощо. Дітям дуже важливо розвивати ці навички, коли вони ростуть, щоб вони могли відповідально використовувати технології та захищати себе від кіберзагроз.

Працівники Черкаська центральна міська бібліотека для дітей 30 жовтня провели день цифровой безпеки «Медіаграмотність для всіх і для кожного» у рамках Глобального тижня медійної та інформаційної грамотності та Національного проєкту Дія. Цифрова освіта.

Медіаграмотність — саме та навичка, що може убезпечити нас від цих негативних впливів. Вчилися критично миcлити, аналізувати інформацію і власний медіапростір, розрізняти та виявляти пропаганду, фейки.

Передивилися інформацію, яка допоможе розібратися, хто такий булер чи кібербулер, чому не варто реагувати на тролінг та як розпізнати онлайн-шахрая.
Переглянули освітній серіал «Персональна кібергігієна» та симулятор «Онлайн-безпека для підлітків», дізналися, як створити безпечний пароль і захистити свою приватність у мережі.

Немає коментарів:

Дописати коментар