понеділок, 2 жовтня 2023 р.

Квілінг: мистецтво, що доступне кожному.

Діти надзвичайно люблять щось створювати своїми руками – малювати, ліпити, збирати пазли чи конструктори. Тим, що їм дійсно цікаво, можуть займатися годинами навіть найнепосидючіші. Тому викликати захват – найкращий спосіб направити у потрібне русло невгамовну енергію навіть дітей з гіперактивністю.
Отже, головне зацікавити… До того ж, спеціалісти стверджують, що кропітка робота значно покращує моторику, виховує у школярів терпіння, акуратність, вчить старанності та заспокоює.
Квілінг (з англ. quilling; от quill «пташине перо») – мистецтво виготовлення пласких або об'ємних композицій з вузьких скручених смужок паперу.
Є багато точок зору щодо виникнення цієї техніки, але найбільш розповсюдженою є версія того, що квілінг з'явився у Європі наприкінці XIV – на початку XV ст.
Вважається, що техніку квілінг придумали монахи. За однією з версій, у такий спосіб вони створювали оздоблення для ікон і книг, закручуючи позолочені смужки з паперу на кінчиках пташиного пір'я. Звідси і назва цієї техніки.


🍀В Україні квілінг набув поширення не так давно, а в Німеччині та Англії він надзвичайно популярний. Ним захоплюється навіть нинішня королева Англії Єлизавета, у музеї Вікторії й Альберта в Лондоні можна побачити її роботи.
З поміж інших, цей вид мистецтва є зовсім недорогим, тому доступний кожному. Адже, щоб створювати свої маленькі шедеври потрібні практично підручні матеріали, особиста винахідливість і уява.
🏵Квілінг є одним із захоплюючих і універсальних способів для вираження будь-яких творчих ідей. Його використання сприяє розвитку творчих здібностей і вмінню концентруватися у школярів будь-якого віку.

Немає коментарів:

Дописати коментар