пʼятницю, 18 листопада 2022 р.

#Блог_кафе

17 листопада у Черкаська центральна міська бібліотека для дітей відбулася Казкотерапія для дорослих у Блог- кав’ярні : "Підвищення стресостійкості, внутрішнє відновлення та перезавантаження".

Усі ми родом із казки і вона справді дивним чином уміє проникати у нашу підсвідомість без перешкод та супротиву. Казку ми сприймаємо, як безпечну для нас і вона може творити дива із нашим життям.
Казкотерапія - метод психологічного впливу на людину, яка сприяє розвитку особистості, творчих здібностей людини, корекції індивідуальних проблем, а також зняттю напруги.
Основним інструментом цього методу є казка або притча. Події казки у людини викликають емоції, а герої та їхні стосунки проєктуються на своє власне життя. Людині часто здається, що ця ситуація дуже схожа з тією, яка відбувається у неї.


Завдяки казці ми можемо отримати нові способи вирішення тієї чи іншої проблеми, підготувати людину до напружених стресових ситуацій, дозволяє повернути віру у позитивний результат вирішення проблеми.
Саме таку авторську методику казкотерапії використовує пані Анна Григорович - дитяча письменниця, казкарка, членкиня Української Асоціації письменників, модераторка зустрічі у Блог-кав'ярні.
У тренінгу взяли участь працівники бібліотеки, громадські активісти, ВПО.
Присутні учасники тренінгу зануритися у казкотворення у приємній атмосфері і на позитиві.
Блог-кав’ярня відбулася в межах проекту «Програма з адвокації громадської безпеки під час війни для лідерів громад» реалізується ГО «Фундація прав людини» за підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (The Black Sea Trust for Regional Cooperation).
Регіональні партнери проекту «Програма з адвокації громадської безпеки під час війни для лідерів громад» в Кіровоградській області Агенція сталого розвитку «Хмарочос» та в Черкаській області МБФ «Небайдужі» (керівник Maya Kulyk ).


Немає коментарів:

Дописати коментар