пʼятниця, 27 вересня 2024 р.

Правова інформаційна година «Права дітей: знати, розуміти, захищати»


Дитинство – найважливіший період у житті людини. Саме в цей час вона формується фізично, психічно, інтелектуально, набуваючи всіх необхідних знань, умінь і навичок. З юних літ людина часто потрапляє в ситуації, коли необхідно знати свої права та обов’язки. Буває так, що ти не знаєш, як захистити свої права, що для цього слід зробити, до кого звернутися за допомогою.

Права дитини - це сукупність спеціальних благ, умов життя і можливостей, необхідних для нормального розвитку. Кожна дитина від народження має права, які гарантує їй держава. Бібліотекарка абонемента 5-9 класів Центральна міська бібліотека для дітей імені М.Слабошпицького відвідала Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю "ЖАГА Життя", де для дітей з особливими освітніми потребами та вихователів провела правову інформаційну годину «Права дітей: знати, розуміти, захищати», спираючись на принципи та стандарти Конвенції з прав дитини.

Бібліотекар познайомила дітей з основними положеннями Конвенції про права дитини та іншими законодавчими документами, які захищають права дітей в Україні. Діти взяли участь у пізнавальній вікторині та цікавих літературних іграх, а також з радістю брали активну у спілкуванні.

Немає коментарів:

Дописати коментар