вівторок, 28 листопада 2023 р.

«Валізка з книжками».

          Культурний інститут Німеччини Goethe-Institut

оголосив про старт проєкту для бібліотек

«Валізка з книжками».

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей одна з тих українських бібліотек, яка отримає набори дитячої літератури для поповнення книжкового фонду, щоб потішити своїх затятих маленьких читачів новими історіями, приголомшливими пригодами та корисними порадами.

Попри виклики війни і звуки «повітряної тривоги», діти потребують дозвілля. Тому експерти з дитячої літератури не тільки відібрали для кожної валізки 22 книги українських та зарубіжних авторів, а й укомплектували їх розмальовками, сенсорними іграшками та матеріалами, які зроблять читання цікавішим, навчать потоваришувати зі своїми емоціями та нададуть більше можливостей для спілкування один з одним.
Крім того, у валізках з книжками корисне для себе знайдуть батьки та вчителі. Поради психологині та психотерапевта допоможуть відшукати відповіді на питання, як підтримати психічне здоров’я дітей у складний час російської збройної агресії.
Проєкт «Валізка з книжками» реалізується Goethe-Institut за підтримки МЗС Німеччини вже не перший рік. У 2022 році «Валізки з книжками» доїхали до українських дітей в Німеччину та інші країни Європи, і стали своєрідним ланцюжком єднання з рідною домівкою попри тисячі кілометрів відстані від неї.
Наша бібліотека отримає «Валізку з книжками» та зробить дитячу мандрівку у світ книги ще дивовижнішою.
Команда бібліотеки щиро дякує за таке класне поповнення бібліотечного фонду!

Немає коментарів:

Дописати коментар