середу, 21 вересня 2022 р.

«Відновлення за програмою навчання арт/драма-терапії під час війни».

 

Прикладам згуртування української спільноти перед ворогом захоплюється весь світ. Вклад кожного мешканця нашої держави у майбутню Перемогу неоціненний: і на фронті ,і в тилу, але 8 місяців війни виснажують і потребують підтримки та відновлення .Одним з таких інструментів є арт-терапія.

У межах «Програми з адвокації громадської безпеки під час війни для лідерів громад» 20-21 вересня в Черкаська центральна міська бібліотека для дітей відбувся семінар-тренінг «Відновлення за програмою навчання арт/драма-терапії під час війни».

Захід мав на меті об’єднати активну частину громадського суспільства, яка активно використовує мас-медіа, долучатись до компанії з громадської безпеки шляхом використання інноваційних е-технологій та Арт-терапії.⠀
Під час дводенного семінару учасники дізналися про:
• Арт-терапія, як інструмент відновлення в умовах кризи і війни;
• Громадська безпека та мистецтво: дієві локальні практики;

• Як правильно сформулювати свою мету і на які підводні камені треба звернути увагу;
• Як налагодити зв’язок з тілом та через тіло керувати своїм станом і настроєм під час війни;
• Як знайти свою супер-силу і шлях до її опанування;
• Арт-терапія як інструмент соціального згуртування.
Учасники отримали можливість на практиці прожити всі креативні вправи і піти з власними ідеями та готовими напрацюваннями щодо відновлення та покрокових змін у власному житті та житті громади.
Дякуємо Нашім тренеркам, з якими ми мали цікаву та креативну подорож до себе через арт-інструменти та арт-терапевтичні практики: Нестеровій Олені,Проценко Людмилі та координаторці проекту - Маіні Кулик.



Немає коментарів:

Дописати коментар