вівторок, 9 серпня 2022 р.

#знай_наших #Читай_українське

Дорж Бату (Андрій Васильєв) — український письменник, бурят за походженням. Відомий як автор успішної книжкової серії про свою напарницю, дівчину з аутизмом та феноменальними математичними здібностями.

Вивчав історію Сходу в Бурятському державному університеті. Працював журналістом провідних українських каналів, Голосу Америки. 2002 року переїхав в Україну, згодом отримав громадянство США. У другій професії пройшов шлях від лаборанта до інженера-випробувача Центру керування польотами НАСА. Дружина Ярина Жук – дизайнер етноодягу.
Перша книжка про юну сицилійку Франческу отримала схвальні відгуки аудиторії та тричі додруковувалась.
Популярність читачів здобули гумористичні пости літератора у фейсбуці про будні працівників, відповідальних за траєкторію і орієнтацію супутників. Ці дописи переросли у повноцінне видання, що піднімає питання рівності, свободи, вміння працювати в команді.
Свої книги Бату пише виключно українською мовою, веде українськомовний блог у Facebook, Twitter.
Зараз Дорж Бату активно працює волонтером. Привозить військову амуніцію, медикаменти для військовослужбовців ЗСУ. Його єдиний кровний родич, який залишився в Україні, племінник Олексій (бурят-монгол), воює в лавах ЗСУ на передовій.

Немає коментарів:

Дописати коментар