вівторок, 25 жовтня 2022 р.

#Всесвітній_тиждень_медійної_та_інформаційної_грамотності #Global_MIL_Wee

Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності є важливим приводом проаналізувати і відзначити прогрес, досягнутий на шляху до медійної та інформаційної грамотності для всіх.

Цьогорічний одинадцятий за ліком Всесвітній тиждень медіа та інформаційної грамотності(GlobalMILWeek2022) присвячений темі «Плекання довіри: імператив медіа та інформаційної грамотності». Він проходитиме із 24 по 31 жовтня.
Для сучасних дітей існує безліч різноманітних джерел, зокрема традиційні ЗМІ (радіо, телебачення, газети та журнали). Але крім цього інформаційні повідомлення містять також:
• відеороліки;
• соціальні мережі;
• меми;
• відеоігри;
• реклама та багато іншого.
Це все хтось створює, і це все має свою мету. Розуміння цієї мети і є основою медаграмотності. У час повномасштабної війни, кожен з нас так чи інакше веде інформаційну війну і аби вести її ефективно, і водночас бути стійкими до інформаційних атак ворога, варто розвивати критичне мислення.
Сучасна дитяча бібліотека – це інформаційний центр – ми, перш за все, маємо дати інформацію та навчити нею користуватися.
В сучасних умовах працівники бібліотеки збільшили онлайн - активність, пропонуючи своїм віртуальним відвідувачам цікавий та якісний контент.
Бібліотекарі Черкаської центральної міської бібліотеки для дітей застостосовують інноваційні форми роботи, підходять до роботи креативно й нестандартно, сміливо ламають стереотипи, невтомно працюють над саморозвитком.
Рекомендуємо мислити позитивно та отримати тільки користь.
Одним із значних позитивів є функціонування Інтернет-центру у бібліотеці, що дозволяє представляти бібліотеку в онлайн - форматі, спектр її послуг в Інтернеті.
Представляєм книжкову виставку «Медіаграмотність для всіх», оформлену в Інтернет – центрі нашої бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар